Tenk som en pokerspiller – utnytt dine evner


Poker er et ferdighetsspill som er lett å lære, men som tar en livstid å mestre. Profesjonelle pokerspillere vet hvor viktig psykologien bak poker er. Man må vite nøyaktig når man skal presse, og når det er best å ta et steg tilbake. Når man skal gå videre og når man bør kaste kortene. Gode pokerspillere kan til og med gjette hvilke kort motstanderne har på hånden, kun ved å følge med på deres handlinger og innsatser. Alt handler om den perfekte balansen av taktikk, matematiske utregninger, modighet og bløffing. Flaks har utrolig lite med saken å gjøre, selv om det selvfølgelig hadde vært flott å bare få gode kort hele tiden. Slike psykologiske ferdigheter kan også vise seg å ha innflytelse også utenfor pokerbordet.

Bedre advokat med pokerferdigheter

Den kjente pokerproffen Greg Raymer er opprinnelig advokat. Han tok sin advokatutdanning i USA, der professorene satte fokus på å lære ham hvordan man tenker som en advokat. Når han deretter tok steget inn i pokerverdenen, så han raskt hvor viktig det var å tenke som en pokerspiller. De nye ferdighetene blandet seg raskt med hans tidligere utdannelse og karriere. Nå om dagen regnes Greg Raymer for å være en fremragende pokerspiller, men når han blir spurt om hans utdanning hjalp ham å bli en bedre spiller svarer han at det hele faktisk var omvendt. Poker hjalp ham bli en bedre advokat.Raymer forklarer at styrken bak både en god advokat og en god pokerspiller, er å ikke fokusere på resultatet i seg selv, men heller på hvilke valg du foretar deg underveis. Det handler om å kunne analysere hele situasjonen og ikke forsøke å ta snarveier, men å finne gode grunner til dine valg. Enten det handler om å vinne en sak eller et spill, er det altså veien mot målet som er det viktigste. Verken i juss eller poker finnes det ett riktig svar, og derfor er selve nøkkelen å hele tiden være vár på – og forstå – alt som foregår. Den avanserte tenkeren får med seg alle detaljer; fra motspillernes stil, til deres blikk og antall kort i kortstokken. Ved å ta alle påvirkende faktorer til etterretning, vil man dermed kunne prestere godt i enhver situasjon.

Forstå pokerspillet bedre

Det er selvfølgelig også viktig å forstå poker, forstå hvordan spillet kan utarte seg og hvor lett det er å trå feil. Start med å lære deg de ulike pokerhendene utenat, for deretter å lese deg opp på et par gode pokerbøker – slik vil du få en god start på karrieren. Når du så har lært deg og forstått spillet, begynner det Greg Raymer beskriver som det vanskeligste, men også det mest essensielle aspektet ved både poker og juss, nemlig tanken. Slik jussen lærte ham at ved å tenke som en advokat, blir du en advokat, vil også det å tenke som en pokerspiller, gjøre deg til nettopp en bedre pokerspiller. Med andre ord: Tenk som en proff, bli en proff.

Man trener opp mange praktiske ferdigheter med pokerspill

En slik tankegang vil også kunne påvirke generelle ferdigheter. Poker vil dermed hjelpe deg med å utvikle kritisk tankegang, utvikle beregninger og samtidig lese mennesker på en helt ny måte. Man lærer seg å forstå hvordan folk tenker, forstå deres handlinger. Poker vil lære deg å se etter skjulte tegn, få med deg de minste detaljene for deretter å danne et helhetsbilde. Poker er nemlig ikke bare et pengespill, det er en livsstil. Etter noen år bak pokerbordene vil du se på omverdenen på en ny måte. Du vil kunne analysere omgivelsene og bane deg vei til, om ikke nødvendigvis å bli advokat, så også andre nye høyder.